Egy elfeledett édesség
Receptek

Egy elfeledett édesség

Egy családi beszélgetés alkalmával gondolkodtam el azon, hogy egyre ritkábban kerül a vasárnapi ebédeknél tradicionális, magyar édesség az asztalokra. Bevallom, a vargabéles nálunk sem volt állandó része a menüsornak, ám legutóbb olyan sikere volt, hogy ezen túl gyakran kell majd megsütnöm ezt a finom, és egyáltalán nem bonyolult édességet.

Vargabéles

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg finommetélt, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 4 db tojás, 10 dkg sütőmargarin, 20 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 5 dl tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj

Elkészítés: Az áttört túrót  elkeverem  a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával. Hozzáadom a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét felverem  habbá, és óvatosan ezt is  a masszához keverem. Egy  tepsit kikenek olvasztott margarinnal, kibélelem az egyik réteg réteslappal. Ráterítem a tölteléket, és lefedem  a réteslap maradékával.  A tetejét még megkenem margarinnal és kb. 160 fokon  pirosra sütöm. Nagy kockákra vágva,  porcukorral megszórva tálalhatjuk.

Ha Önnek is van egy klasszikus édességreceptje, küldje el a szori.attila@halasmedia.hu címre!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Tuti siker

Tuti siker

Tuti siker

Tuti siker