Elő a grillt!
Ezen a hétvégén is tipikus nyári időjárás lesz jellemző, így remek program lehet egy kiadós szabadtéri sütögetés. Mi már tavasszal megkezdtük a családdal a grillszezont, akkor készítettük el a most bemutatott remek húst.
Fokhagymás tejben áztatott tarja
Hozzávalók: 4 szelet tarja, 1 tk só, 1 mk frissen őrölt bors, 3-4 gerezd fokhagyma, tej (a tarja áztatásához), 2-3 ek olaj
Elkészítés: A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, inas részeit bevágjuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, majd egy lapos edénybe fektetjük. Annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi, és letakarva a hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük. Másnap a hússzeleteket a tejből kiemeljük, a nedvességet leitatjuk róluk. Mindkét oldalukat olajjal vékonyan megkenjük, és közepesen erős tűz fölé állított grillrácsra fektetjük. Óvatosan sózzuk, nagyjából tíz percig sütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk. Olajjal szorgalmasan kenegetjük, hogy biztosan szaftos maradjon. Köretnek zöldsalátát és steakburgonyát készítettem.