Ezt meg kell kóstolni!
Aki a „hagyományos, magyar” rizses húst szeretné kicsit tovább gondolni, bátran készítse el e heti ajánlatomat. Ízletes, karakteres ízvilágú egytálétel.
Szárnyas rizottó
Hozzávalók: 60 dkg szárnyashús (kicsontozva), 40 dkg csirkemáj, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 1 bögre rizottó rizs, 1 tk oregáno, 5 dkg vaj, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg parmezán, 2,5 bögre forró szárnyas alaplé, ízlés szerint só, ízlés szerint őrölt bors, 2 ek étolaj
Elkészítés: A szárnyashúst és a csirkemájat megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. Ráteszem a húst, sózom, borsozom, oregánot szórok rá, majd fedő alatt puhulásáig párolom. Másik lábasban, az olajon megfuttatom a rizst. Hozzáöntöm a bort, és megvárom, míg a rizs magába szívja. Ezután a rizshez adom a húsos ragut, szükség szerint sózom, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst. Amikor már majdnem kész, hozzáadom az előzetesen vajon megfuttatott zöldborsót és a gombát is. Az utolsó percekben beleöntöm a májat, és ezután már csak óvatosan kevergetem. Végül belekeverem a reszelt parmezánt. Forrón, formázva tálalom, parmezánnal és petrezselyemzölddel megszórva.