Fasírt Italiano
Receptek

Fasírt Italiano

Egy hete egy töltött húsételt ajánlottam Önöknek. Most egy különleges ízesítésű fasírttal ismertetem meg a háziasszonyokat. Mediterrán ízvilág, garantált siker a finomságokat kedvelő családtagoknál.

Olaszos ízesítésű fasírt

Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 2 zsemle, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, törött paprika, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, só, bors

Elkészítés: A darált húshoz hozzáadom a tojásokat, és a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket. Fűszerezem, oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, törött paprikával, majd jól összedolgozom a masszát. Kiolajozom a sütőformát és a masszát beleterítem, egyben megsütöm a fasírtot. Légkeveréses sütőben180 fokon kb. 40 perc alatt elkészül.

Lehet készíteni töltött fasírtot is, pl. őzgerinc sütőformában. Alufóliával letakarva sütöm, mikor már majdnem kész van, akkor leveszem a fóliát, és a tetejét pirosra sütöm. Ha kihűlt, szépen szeletelhető. Körete lehet krumplipüré, vagy zöldséges rizs.

Érdemes néha kicsit „megbolondítani” a már ezerszer elkészített hagyományos ételeket. Ezzel a módszerrel a fasírtból is vadiúj finomságot varázsolhatunk.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd