Férfias palacsinta
Finom a lekváros, kakaós vagy éppen túrós, de egy biztos. Nálunk a családban, a húsos palacsinta a legkedveltebb verzió. Ennek készítem el egy általam kifejlesztett verzióját.
Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1 paradicsom felkockázva, 1 zöldpaprika felkockázva, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 1 kis doboz tejföl, 2 ek. liszt, 6 dl víz, palacsinta (kicsit vastagabbra sütve)
Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágom, majd kevés olajon üvegesre pirítom. Megszórom pirospaprikával, hozzáteszem a paradicsomot és a zöldpaprikát. Pörkölt alapot készítek. Sózom, borsozom. Belerakom a darált sertéshúst és felöntöm vízzel. Ezzel együtt főzöm tovább puhára. Amikor megpuhult a hús, akkor leszűröm. A levét behabarom a tejföllel elkevert liszttel, úgy, hogy kevés pörkölt lével összekeverem először a lisztes tejfölt, majd belecsorgatom a forrásban lévő pörkölt levébe. Jól kiforralom. A tejfölös szószból keverek a húshoz, annyit, hogy ne túl híg állagú tölteléket kapjak. A palacsintákat egyenként megtöltöm a darált hússal, összehajtogatom, majd a szósszal jól megöntözöm. Egy hőállótálba sorakoztatom a betöltött palacsintákat, és leöntöm a szósszal, majd sütőben összesütöm.
Jövő héten egy újabb finomságot ajánlok majd Olvasóim figyelmébe. Addig is jó tevékenykedést kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila