Férfias palacsinta
Receptek

Férfias palacsinta

Finom a lekváros, kakaós vagy éppen túrós, de egy biztos. Nálunk a családban, a húsos palacsinta a legkedveltebb verzió. Ennek készítem el egy általam kifejlesztett verzióját.

 
Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1  paradicsom felkockázva, 1  zöldpaprika felkockázva, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 1 kis doboz tejföl, 2 ek. liszt, 6 dl víz, palacsinta (kicsit vastagabbra sütve)

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágom, majd kevés olajon üvegesre pirítom. Megszórom pirospaprikával, hozzáteszem a paradicsomot és a zöldpaprikát. Pörkölt alapot készítek. Sózom, borsozom. Belerakom a darált sertéshúst és felöntöm  vízzel. Ezzel együtt főzöm tovább puhára. Amikor megpuhult a hús, akkor leszűröm. A levét  behabarom a tejföllel elkevert liszttel, úgy, hogy  kevés pörkölt lével összekeverem először a lisztes tejfölt,  majd belecsorgatom  a forrásban lévő pörkölt levébe. Jól kiforralom. A tejfölös szószból keverek a húshoz, annyit, hogy  ne túl híg állagú tölteléket kapjak. A palacsintákat egyenként megtöltöm a darált hússal, összehajtogatom, majd a szósszal jól megöntözöm. Egy hőállótálba sorakoztatom a betöltött palacsintákat, és leöntöm a szósszal, majd sütőben összesütöm.

Jövő héten egy újabb finomságot ajánlok majd Olvasóim figyelmébe. Addig is jó tevékenykedést kívánok a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk