Forró leves hideg napokra
Receptek

Forró leves hideg napokra

Egyelőre úgy tűnik, nem nagyon akar tavaszodni. A hó időről időre visszatér, a hőmérő higanyszála sem nagyon kúszik 0 fok fölé. Ezért döntöttem úgy, hogy a hideg ellen egy forró levessel szállok harcba. Tartalmas, gazdag ízvilágú levest kellett hát választanom. Erre a célra nem is találhattam volna jobb jelöltet a csirkeragulevesnél. Citromos-tárkonyos jellege miatt az ínyenc családtagok is előszeretettel fogják fogyasztani.

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók: 40 dkg  felsőcomb vagy csirkemell, 1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, 5 dkg zeller, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín vagy tejföl.
Az ízesítéshez: petrezselyem, só, vegeta, tárkony, citromlé

Elkészítés: A húst kockákra vágom. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpárolom, majd rárakom a húst. Együtt párolom tovább, amíg a hús kifehéredik. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedem a levest, megsózom, vegetát szórok bele, és  amikor megpuhultak a hozzávalók, a tejszínnel vagy tejföllel (habarással) besűrítem. Apróra vágott petrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adok hozzá, majd kevés citromlével ízesítem.

Úgy éreztem, régen ajánlottam már Olvasóim figyelmébe levest, így ezen a héten pótoltam ezen lemaradásomat. A következő lapszámban egy tartalmas főétellel készülök. Addig is jó munkát kívánok mindenkinek a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Tuti siker

Tuti siker

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba