Főzzünk főzeléket!
A sült krumpli és rizi-bizi helyett érdemes néha valami olyan köretet is kipróbálni, ami eltér a megszokottaktól. Mi szeretjük a főzelékeket, ezúttal pedig egy rendhagyó alapanyagot választottam.
Csicseriborsó főzelék
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fűszerpaprika, 2 konzerv csicseriborsó, víz, 2 ek tejföl, 1 ek liszt, só, bors, római kömény
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk az étolajon, majd fűszerezzük a pirospaprikával, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Egy külön edényben (ha szükséges, a főzővízből kicsit hozzáadva) alaposan, csomómentesen elkeverjük a tejfölt és a lisztet, amivel aztán intenzív melegítés mellett besűrítjük a főzeléket. Én most sült debrecenivel és hurkával tálaltam.
Önnek is van egy kedvenc főzeléke? Ha igen, küldje el a receptet a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila