Frappáns vendégváró
Ha gyorsan szeretnénk látványos és egyben finom vendégváró falatkákat készíteni, mostani receptem ideális megoldás lehet. Néhány perc alatt kész, mégis tartalmas éhségcsillapító.
Hozzávalók: 6 tojás, 150 gr olajos tonhal, 3 kanál majonéz, 4 szelet olajos szardella, 1 kanál szárított petrezselyem (lehet friss is), bors
Elkészítés: Megfőzzük a tojást. A tonhalról lecsepegtetjük az olajat, ugyanezt tesszük a szardellákkal is. A tonhalat villával összetörjük, a szardellát fokhagymatörővel átpasszírozzuk. Az egészet jól összedolgozzuk a majonézzel, a borssal és a petrezselyemmel. Mikor a tojás megfőtt, néhány percre hideg vízbe tesszük, majd meghámozzuk, kétfelé vágjuk, a sárgáját kivesszük, és hozzáadjuk a már elkészített krémhez, összekeverjük, és a tojásfehérjéket ezzel megtöltjük. Tálalás előtt hűtőben tároljuk.
Egy hét múlva egy újabb finomságot ajánlok majd Olvasóim figyelmébe. Addig is jó tevékenykedést kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila