Receptek
Friss farsangi fánkgolyók
Februárban mi mással is kedveskedhetnénk vendégeinknek, mint egy ízletes fánkkal. Ha nem szeretnénk hatalmas, zsírban tocsogó tésztákat az asztalra tenni, javaslom ezeket a cuki kis fánkgolyócskákat.
Joghurtos fánkocskák
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, pici só, 2 teáskanál cukor, 2 db joghurt, olaj a sütéshez
Elkészítés: A lisztet elkeverem a sütőporral, majd hozzáadom a többi hozzávalót, és fakanállal jól kidolgozom úgy, hogy nokedli jellegű tésztát kapjak. Forró olajba félkanálnyi adagokat teszek, mindkét oldalán aranysárgára sütöm. Szalvétára szedem, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Porcukorral megszórom, lekvárt is adhatunk hozzá, de a tetejére forró csokit is csorgathatunk.
Irány a farsangi bál, de ne felejtsük otthon ezt az ízletes édességet sem!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila