Glutén- és laktózmentes Sportszelet
A sütés nélküli sütik táborát erősíti a sportszelet, de gluténmentes formában a keksz alapot mi is megsüthetjük hozzá.
Hozzávalók a kekszhez: 250 g Schär Farina liszt, 60 g porcukor, 1 csipet só, 130 g laktózmentes margarin, 1 tojás
Hozzávalók a sportszelethez: 300 g darált keksz, 125 g margarin, 1 dl laktózmentes tej, 100 g cukor, 1,5-2 ek. kakaópor, 10 ml rumaroma
Tetejére: 75 g étcsokoládé, fél ek. étolaj
Keksz elkészítése: A leszitált lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáütjük a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 20 perc alatt megsütjük. Aprítógéppel ledaráljuk, kézi szitával finomíthatunk rajta. Több kekszünk lesz, mint amennyi a sütihez kell, így kevés a következő adaghoz is jut. A Sportszelethez a kekszet a kakaóval összekeverjük. A margarint és a tejet felmelegítjük, hozzákeverjük a cukrot és megvárjuk, hogy feloldódjon. A margarinos, tejes cukorhoz rumaromát adunk, majd a kekszhez öntjük és alaposan összekeverjük. Egy tepsit, kenyérformát, tortaformát stb. kibélelünk fóliával és beleegyengetjük a tésztát. Tetejére olvasztott csokit öntünk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.