Gyors és laktató
A tésztaételek azok közé a finomságok közé tartoznak, amiket szinte percek alatt elkészíthetünk, akár egy fárasztó nap után hazaérve is. Mostani tippem egy gyors vacsoraként vagy ebédként is megállja a helyét.
Sajtos–szalonnás tollhegytészta
Hozzávalók: 500 g penne tészta, 330 g tejföl, 30 dkg kockára vágott sonka vagy szalonna, 4 db tojás, 30 dkg sajt (szabadon választott, pl. trappista, füstölt, parmezán), 1 kk margarint, ízlés szerint só és bors
Elkészítés: Összeszedtem a hozzávalókat. Megfőztem a tésztát (jelen esetben durum) enyhén sós vízben, a zacskón jelzett idő alatt, és mellette egy serpenyőben megsütöttem a szalonnát (aki nem szereti, készítse sonkával). Tojásokat felverem, összekeverem a tejföllel és reszelek bele sajtot, majd fűszerezem. A tál alját kikenem margarinnal. Tésztát összekeverem a szalonnával, tejfölös sajtos szósszal és a tetejét megszórom sajttal. Kb. 200 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Készítse el Ön is, aztán küldje el tapasztalatait a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila