Receptek
Gyúrjunk zserbót!
Családom egyik tagja hívta fel figyelmemet erre a sütés nélküli édességre. Értettem a célzást, és elkészítettem. Az íze valóban hasonlít a zserbóra, jól sikerült, pillanatok alatt elfogyott, szerintem többször is " megsütöm".
Meggyes zserbógolyók
Hozzávalók: 15 dkg darált dió, 20 dkg darált háztartási keksz, 2 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál baracklekvár, 2 cs vaníliás cukor, meggybefőtt, kb.1 dl meggylé, 1 evőkanál rum vagy rum aromaMáz: 15 dkg tortabevonó, 15 dkg margarin
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összedolgozom. A masszából diónyi golyókat formálok, úgy hogy minden golyó közepébe rakok egy-egy szem meggyet. A kész golyókat hűtőbe teszem. A tortabevonót a margarinnal együtt, gőz felett felolvasztom, majd a golyókat beleforgatom. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom és dermedésig visszateszem a hűtőbe.
Egy-egy ilyen édességgel bárkit elkápráztathatunk családtagjaink vagy vendégeink közül. Egy hét múlva egy újabb finomsággal várom Önöket!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila