Receptek
Ha nyár, akkor kovászos uborka
Itt a nyár, meleg van, így érdemes elkészíteni egy tökéletes kovászos uborkát. Nem nagy ördöngösség, bátran vágjunk bele!
Kovászos uborka
Hozzávalók: uborka, fokhagyma, kapor, szemes bors, só, rozskenyér, víz (mindegyikből ízlés szerinti mennyiség)
Elkészítés: A közepes nagyságú uborkák két végét levágom, és hosszában behasítom. Üvegbe rakom, úgy hogy az uborkák közé kapor, fokhagyma, pár szem szemes bors is kerül. Meleg, sós vízzel felöntöm, a tetejére egy szelet rozskenyeret rakok. 3-4 nap alatt meleg helyen (napra kitéve) tartom. Amikor elkészült, a tetejéről a kenyérszeletet leveszem, és hűtőben tartom tovább. Aki szereti, a levét is megihatja, üdítő, egészséges ital.
A nyári időszakban is nagyon kellemes perceket kívánok a konyhában, készítsenek családtagjaik legnagyobb örömére sok finom ételt!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila