Hagyományos fasírt helyett
Egy gyors és finom vendégváró ételtippet ajánlok ezen a héten, mellyel garantált sikert arathat bárki.
Sajtos csirkegolyók
Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1 tömlős sajt, 15 dkg reszelt sajt, 1 sárgarépa reszelve, ½ csokor petrezselyem apróra vágva, 3 ek tejföl, só, bors, ízlés szerint csípős paprikakrém, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só
Elkészítés: A csirkemellet tegyük fel főni sós vízbe, és főzzük puhára. Ha elkészült és kissé kihűlt, villával apró cafatokra kapargatjuk. Majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, de a tejfölt csak apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen, mert akkor nem tudunk gombócokat formálni. A keveréket hűtőbe tesszük fél órára, mert így összeérnek az ízek és összeáll a massza, így egy kicsit könnyebb gombócokat formálni. A húsos masszából nedves kézzel gombócokat formálunk. Lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatjuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkefalatokat sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és kb. 20 percig sütjük. Egy egész csirkemellből nagyjából 24 gombóc lesz.
Várom az Ön kedvenc receptjét is a szori.attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila