Receptek
Hús helyett cukkini
Mindig is azt vallottam, hogy ha egy zöldséges ételt megfelelően ízesítünk és tálalunk, azok is örömmel fogyasztják majd, akik alapból megrögzött húsimádók. Ezen a héten egy ilyen finomságot ajánlok a hobbiszakácsok figyelmébe.
Cukkinifasírt
Hozzávalók: 25 dkg cukkini, csipet só, kb. 2-3-evőkanál kukoricaliszt, 1 db tojás, csipet őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg sajt, tejföl, petrezselyem, bazsalikom
Elkészítés: Lereszelem a cukkinit, megsózom, majd 10 percre félrerakom. A sótól levet enged, ezt jól kinyomkodom, ezután hozzáadom a lisztet, a tojást, a borsot, belereszelem a fokhagymát és a sajtot. Megszórom az apróra vágott zöldfűszerekkel. Alaposan összekeverem a masszát, és korongokat formálok belőle. Olajt melegítek egy serpenyőben, és kb. 3-4 percig sütöm benne oldalanként a lepényeket. Tálaláskor tejfölt adok hozzá.
Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el az attila@halasmedia.hu e-mail címre, s én közzéteszem itt, a weboldalon!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila