Hús helyett cukkini
Receptek

Hús helyett cukkini

Mindig is azt vallottam, hogy ha egy zöldséges ételt megfelelően ízesítünk és tálalunk, azok is örömmel fogyasztják majd, akik alapból megrögzött húsimádók. Ezen a héten egy ilyen finomságot ajánlok a hobbiszakácsok figyelmébe.

 
Cukkinifasírt

Hozzávalók: 25 dkg cukkini, csipet só, kb. 2-3-evőkanál kukoricaliszt, 1 db tojás, csipet őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg sajt, tejföl, petrezselyem, bazsalikom

Elkészítés: Lereszelem a cukkinit, megsózom, majd 10 percre félrerakom. A sótól levet  enged, ezt jól kinyomkodom, ezután hozzáadom a lisztet, a tojást, a borsot,  belereszelem a fokhagymát és a sajtot. Megszórom az apróra vágott zöldfűszerekkel. Alaposan összekeverem a masszát, és  korongokat formálok belőle. Olajt melegítek egy serpenyőben, és kb. 3-4 percig sütöm benne oldalanként a lepényeket. Tálaláskor tejfölt adok hozzá.

Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el az attila@halasmedia.hu e-mail címre, s én közzéteszem itt, a weboldalon!

Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász