Hús helyett tojás
Receptek

Hús helyett tojás

A hónap harmadik hetében egy húsmentes ételt ajánlok Olvasóim figyelmébe. Kelkáposztából, tojásból készítünk ízletes finomságot.

Kelkáposzta-főzelék tojáspörkölttel

Hozzávalók:
Főzelék:1 kg kelkáposzta, 25  dkg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, köménymag, fehér bors, só

Tojáspörkölt: személyenként 2 tojás, egy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, pirospaprika, só, bors.

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítom az olajon. A megmosott, meghámozott, kockákra vágott burgonyát is hozzárakom. Pár percig együtt pirítom a hagymával majd vízzel felöntöm. Amikor megpuhult a burgonya,  kiszedem, felét összetöröm, a másik felét félreteszem. A főzővízben körülbelül 15-20 perc alatt megfőzöm a csíkokra vágott kelkáposztát; az összetört krumplival besűrítem a főzeléket, megfűszerezem és visszarakom az egészben hagyott főtt krumplit is. A tojásokat megfőzöm, negyedekre darabolom. Pörköltalapot készítek: az olajon üvegesre párolom az apróra vágott  hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát.  Ebbe rakom a tojásokat, sózom, borsozom. A tálaláskor kész tojáspörköltet, a kelkáposzta tetejére szedem.

Jó étvágyat kívánok! Kérdéseiket, ötleteiket a ritarecept@freemail.hu címen várom.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Tuti siker

Tuti siker