Hús is, zöldség is
Egy kiadós, tartalmas, gyorsan elkészíthető egytálétellel szeretné meglepni családját? E heti ajánlatommal szinte biztos lesz a siker az étkezőasztalnál.
Csirkés-spárgás tészta
Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg zöld spárga, 20 dkg széles metélt, 3 evőkanál étolaj, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín
Elkészítés: Az olajt felforrósítom, és megsütöm benne a csirkemell csíkokat. Hozzáadom a fokhagymát, és még pár percig együtt pirítom. Meglocsolom a fehérborral. Kb. öt percig párolom, ezután kiszedem a serpenyőből a húst. A visszamaradt lében megpárolom a feldarabolt spárgát, ráöntöm a tejszínt, és jól összeforralom. Visszarakom a sült csirkemellet, és fedő alatt kb. 15 percig tovább párolom, amíg a hús teljesen megpuhul. Közben kifőzöm a tésztát, leszűröm, és a tejszínes hússal tálalom.
Aki a csirkét és a spárgát is szereti, nem tud majd betelni ezzel a finomsággal. Készítse el Ön is bátran ezt az ételt, s ha ötlete, javaslata van, írjon nekem a ritarecept@freemail.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila