Hús is, zöldség is
Receptek

Hús is, zöldség is

Egy kiadós, tartalmas, gyorsan elkészíthető egytálétellel szeretné meglepni családját? E heti ajánlatommal szinte biztos lesz a siker az étkezőasztalnál.

Csirkés-spárgás tészta

Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg zöld spárga, 20 dkg széles metélt, 3 evőkanál étolaj, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín

Elkészítés: Az olajt felforrósítom, és megsütöm benne a csirkemell csíkokat. Hozzáadom a fokhagymát, és még pár percig együtt pirítom. Meglocsolom a fehérborral.  Kb. öt percig párolom, ezután  kiszedem a serpenyőből a húst. A visszamaradt lében megpárolom a feldarabolt  spárgát, ráöntöm a tejszínt, és jól  összeforralom. Visszarakom a sült csirkemellet, és fedő alatt kb. 15 percig tovább párolom, amíg a hús teljesen megpuhul. Közben kifőzöm a tésztát, leszűröm, és a tejszínes hússal tálalom.

Aki a csirkét és a spárgát is szereti, nem tud majd betelni ezzel a finomsággal. Készítse el Ön is bátran ezt az ételt, s ha ötlete, javaslata van, írjon nekem a ritarecept@freemail.hu címre!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Tuti siker

Tuti siker

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba