Hűsítő gyümölcsözön
Egyre több friss gyümölcs jelenik meg a piacokon, éppen ezért lassan érdemes előkeresni azokat a recepteket, amik a lédús vitaminbombákat helyezik középpontba. Most egy főzésnélküli levest ajánlok olvasóim figyelmébe.
Gyors eperleves
Hozzávalók: 50 dkg eper, 5 dl tej, 2 dl joghurt vagy tejszín, cukor vagy méz, 1 citrom reszelt héja, fahéj, vaníliás cukor
Elkészítés: A megmosott eper felét felszeletelem, a másik feléhez hozzáadom a tejet, és botmixerrel összeturmixolom. Ezután annyi joghurtot vagy tejszínt adok hozzá, hogy gyümölcsleves sűrűségű legyen. Mézzel vagy cukorral édesítem, fahéjjal, vaníliás cukorral, és a citrom reszelt héjával ízesítem. Végül, belekeverem a levesbe a félretett eperdarabokat. Amikor elkészült, jól lehűtöm, mentalevéllel és tejszínhabbal tálalom.
Kiváló választás lehet ez a leves, ha nincs időnk főzni, de szeretnénk valami gyorsan elkészíthető finomsággal meglepni családtagjainkat. Jövő héten egy újabb recepttel jelentkezem, itt a Halasi Tükörben. Addig is sok sikert kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila