Hűsítő gyümölcsözön
Receptek

Hűsítő gyümölcsözön

Egyre több friss gyümölcs jelenik meg a piacokon, éppen ezért lassan érdemes előkeresni azokat a recepteket, amik a lédús vitaminbombákat helyezik középpontba. Most egy főzésnélküli levest ajánlok olvasóim figyelmébe.


Gyors eperleves


Hozzávalók:
50 dkg eper, 5 dl tej, 2 dl joghurt vagy tejszín, cukor vagy méz, 1 citrom reszelt héja, fahéj, vaníliás cukor


Elkészítés: A megmosott eper felét felszeletelem, a másik feléhez hozzáadom a tejet, és  botmixerrel összeturmixolom. Ezután annyi joghurtot vagy tejszínt adok hozzá, hogy gyümölcsleves  sűrűségű legyen. Mézzel vagy cukorral édesítem, fahéjjal, vaníliás cukorral, és a citrom reszelt héjával ízesítem. Végül, belekeverem a levesbe a félretett eperdarabokat. Amikor elkészült, jól lehűtöm, mentalevéllel és tejszínhabbal tálalom.

Kiváló választás lehet ez a leves, ha nincs időnk főzni, de szeretnénk valami gyorsan elkészíthető finomsággal meglepni családtagjainkat. Jövő héten egy újabb recepttel jelentkezem, itt a Halasi Tükörben. Addig is sok sikert kívánok a konyhában!


Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk