Húsos, mégis könnyed ebéd
A sertés legnemesebb részéből, a szűzből készítettem ebédet. Nagy siker aratott, így bátran osztom meg Önökkel a receptet.
Tejszínes-mustáros szűzérmék kölessel
Hozzávalók: 30 dkg köles, 2 sertésszűz, 3 ek étolaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 ek mustár, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Forraljunk fel két liter vizet, tegyünk bele sót és főzzük meg benne 10 perc alatt a kölest. Szűrjük le és hagyjuk langyosra hűlni. A szüzet hártyázzuk le, majd szeleteljük két centi vastag érmékre. Finoman lapogassuk ki tenyerünkkel, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon egy serpenyőben pár perc alatt megkérgesítjük mindkét oldalán. Hevítsünk újabb adag olajat, szórjuk rá a hagymát és pirítsuk néhány percig. Sózzuk, borsozzuk. A tejszínt keverjük ki a mustárral, öntsük a hagymára, adjunk hozzá 2 dl vizet. Tegyük bele a hússzeleteket és forraljuk öt-hat percig. Friss petrezselyemmel megszórva, a kölessel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! Várom az Ön kedvenc receptjeit is a szori.attila@halasmedia.hu címre.
Rita asszony
fotó: Szőri Attila