Ínycsiklandó hússzeletek
Az ezerszer elkészített húsfajtákat egy jól összeállított páccal egészen új szintre lehet emelni. Most egy Amerikában igen népszerű ízösszeállítást alkalmaztam. Jó ötlet volt.
Amerikai szaftos tarja
Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja (csont nélküli), 2 ek ketchup, 2 teáskanál dijoni mustár, 3 ek napraforgó olaj, 1 ek worcestershire-szósz, citrombors ízlés szerint (lehet sima fekete bors is), 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint
Elkészítés: A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal, mustárral és az olajjal. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára. Felhevítünk egy kevés zsiradékot, besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és 150 fokon 45 percig sütjük. Félidőben forgassuk meg! A fokhagymát összenyomjuk, bekenjük vele a húsok tetejét. 5 percre visszadugjuk a sütőbe, majd tálalhatjuk is. Én most zöldfűszeres (petrezselyem, citromfű, snidling, majoránna, bazsalikom) burgonyával és savanyúsággal kínáltam.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában, ha pedig önnek is van egy jó receptötlete, küldje el a szori.attila@halasmedia.hu címre!