Ínyenc kapás
Bár nem teljesíti három kívánságunkat, mint a mesebeli aranyhal, mégis az egyik legnépszerűbb halfajta hazánkban a pisztráng. Egy ízletes töltelékkel igazi csemegét készíthetünk belőle vacsoravendégeinknek. Irány a konyha!
Gombával töltött pisztráng
Hozzávalók: 2 db pisztráng, 2 szelet szalonna, 30 dkg gomba, 10 dkg vaj, 1 db vöröshagyma, olaj, só, bors, fűszerkömény, őrölt pirospaprika, fokhagyma, feketebors, petrezselyemzöld, citrom
Elkészítés: A nagyobb darabokra vágott hagymát a fokhagymával vajon megpirítom, hozzáadom a gombát, majd az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Fűszerezem borssal, fűszerköménnyel, csipetnyi piros paprikával, sóval, jól összekeverem, és hagyom kihűlni. A pisztrángot sózzuk, a belsejébe egy szelet szalonna, majd a gombás töltelék kerül. Végül borssal, fűszerköménnyel megszórom, a feldarabolt citrommal körberakom, és így sütöm kb. 20 30 percig a sütőben.
Egy hét múlva egy süteménnyel zárom októberi menüsorom. Észrevételeiket, ötleteiket a ritarecept@freemail.hu címre várom.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila