Ínyenc kapás
Receptek

Ínyenc kapás

Bár nem teljesíti három kívánságunkat, mint a mesebeli aranyhal, mégis az egyik legnépszerűbb halfajta hazánkban a pisztráng. Egy ízletes töltelékkel igazi csemegét készíthetünk belőle vacsoravendégeinknek. Irány a konyha!

Gombával töltött pisztráng

Hozzávalók: 2 db pisztráng, 2 szelet szalonna, 30 dkg gomba, 10 dkg vaj, 1 db vöröshagyma, olaj, só, bors, fűszerkömény, őrölt pirospaprika, fokhagyma, feketebors, petrezselyemzöld, citrom

Elkészítés:
A nagyobb darabokra vágott hagymát a fokhagymával vajon megpirítom, hozzáadom a gombát, majd az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Fűszerezem borssal, fűszerköménnyel, csipetnyi piros paprikával, sóval, jól összekeverem, és hagyom kihűlni. A pisztrángot sózzuk, a belsejébe egy szelet szalonna, majd a gombás töltelék kerül. Végül borssal, fűszerköménnyel megszórom, a feldarabolt citrommal körberakom, és így sütöm kb. 20 30 percig a sütőben.

Egy hét múlva egy süteménnyel zárom októberi menüsorom. Észrevételeiket, ötleteiket a ritarecept@freemail.hu címre várom.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel