Ízlelőbimbókat felkészíteni!
A chilis bab sokak kedvence. Én most a megszokott „magyaros” verzióhoz képest egy, az eredeti recepthez sokkal jobban hasonlító változatot készítettem el. A hozzávalók között található dolgok némelyike bizonyára meglepő lesz elsőre, de nem kell tartani tőlük, az összhatás remek lesz.
Chili con carne
Hozzávalók: 1-2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 nagy gerezd fokhagyma, só, bors, 3 kisebb paradicsom, 500 g darált marhahús, 3 ek paradicsompüré, 300 ml barna sör, 1 mk őrölt fahéj, 1 mk őrölt koriander, 1 mk őrölt római kömény, 1-2 mk chilipehely, 1 konzerv vörösbab, 1 konzerv csemegekukorica, 30 ml presszó kávé, 2 kocka étcsokoládé
Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és 2 percig kevergetjük. Mehet rá a darált hús, amit fehéredésig pirítunk, majd elkeverjük benne a paradicsompürét, és felöntjük a sörrel. Beleszórjuk a fűszereket, átkeverjük és kb. 80-90 percig főzzük. Időnként megkeverjük, és ha elpárologna a leve, akkor kevés sörrel még felöntjük. Belekeverjük a leszűrt babot és kukoricát, majd a kávét és a csokit is. Keverés után 1-2 percig még főzzük, majd tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.