Jöhet egy kis olaszos tészta?
Sokan az iskolai menzán ismerték meg ezt a hazánkon kívül talán nem is ismert és létező ételt. Manapság pedig már számtalan üveges szósz várja a boltok polcain, hogy hazavigyék és egy nagy adag tésztára öntsék. Én viszont most ajánlok egy mindenféle adalékoktól mentes, otthon is könnyen elkészíthető házi verziót.
Milánói makaróni
Hozzávalók: 25 dkg makaróni tészta, 25 dkg csiperke, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg sonka, 1 tk oregano, 1 tk bazsalikom, 3 dl passata, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg trapista sajt, 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés: Egy forró serpenyőben a vékonyra szeletelt gombát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát. Ha kicsit már lepirult, akkor mehet rá a csíkokra vágott sonka. Ha sonka is kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a passátát. Sózzuk, borsozzuk és oregánóval, bazsalikommal ízesítjük. Összeforgatjuk az aldentére főzött tésztával. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal és a zsemlemorzsával a tetejét. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg rá nem pirul a sajt.
Gyorsan, egyszerűen megvan, és már tálalhatjuk is. Készítsen Ön is egy tésztaételt, és küldje el a receptjét a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila