Kanalazzunk egy kis vitamint!
Receptek

Kanalazzunk egy kis vitamint!

Érkeznek szép sorban a zsenge  zöldségek a piacra, amikből ízletes levest tudunk készíteni. Viszont az a jó e heti ajánlatomban, hogy akár egy csomag fagyaszott zöldségkeverékből is könnyedén meg tudjuk valósítani.

Villámgyors zöldségkrémleves

Hozzávalók: 0.5 kg fagyasztott zöldségkeverék, 2 l zöldség alaplé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, bors

Elkészítés: Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, amibe beledobjuk a felkockázott vöröshagymát. Pár perc múlva mehet rá a zúzott fokhagyma is. Utána a fagyasztott zöldségkeverék következik, pároljuk pár percig. Ha ezzel megvagyunk, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, majd mikor minden puha, botmixerrel pürésítjük a levest. Átszűrjük, a levét pedig visszaöntjük a lábasba, jöhet bele a tejszín. Egyet forralunk rajta, de már ne főzzük! Még melegen tálaljuk, hozzá levesgyöngyöt és mini mozzarella golyókat kínálhatunk.

Ugye milyen egyszerű? Jó étvágyat kívánok hozzá!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol