Kanalazzunk egy kis vitamint!
Érkeznek szép sorban a zsenge zöldségek a piacra, amikből ízletes levest tudunk készíteni. Viszont az a jó e heti ajánlatomban, hogy akár egy csomag fagyaszott zöldségkeverékből is könnyedén meg tudjuk valósítani.
Villámgyors zöldségkrémleves
Hozzávalók: 0.5 kg fagyasztott zöldségkeverék, 2 l zöldség alaplé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, bors
Elkészítés: Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, amibe beledobjuk a felkockázott vöröshagymát. Pár perc múlva mehet rá a zúzott fokhagyma is. Utána a fagyasztott zöldségkeverék következik, pároljuk pár percig. Ha ezzel megvagyunk, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, majd mikor minden puha, botmixerrel pürésítjük a levest. Átszűrjük, a levét pedig visszaöntjük a lábasba, jöhet bele a tejszín. Egyet forralunk rajta, de már ne főzzük! Még melegen tálaljuk, hozzá levesgyöngyöt és mini mozzarella golyókat kínálhatunk.
Ugye milyen egyszerű? Jó étvágyat kívánok hozzá!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila