Receptek
Könnyed nyári sült
A nyári hónapokban sok finom gyümölcs közül válogathatunk a piacon. Most egy barackos finomság elkészítését írom le. De figyelem, egyáltalán nem süteményről van szó, hiszen egy ízletes, gyümölcsös sült Rita asszony e heti ajánlata.
Aszalt sárgabarackkal töltött csirkemell
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, 1/2 csomag aszalt sárgabarack, 30 dkg bacon, tej, fokhagyma, vegeta, só, 2-3 kanál étolaj
Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágtam. Egy kicsit kiklopfoltam, kb. 2 órára fokhagymás, sós, vegetás tejbe áztattam. Kiszedtem a tejből, lecsöpögtettem ráraktam egy-egy szem aszalt sárbarackot, és feltekertem a húst. Minden tekercset körbefogtam egy-egy szelet baconnal. Egy hőálló tálat kiolajoztam, és szépen bepakoltam egymás mellé a husikat. 180 fokos sütőben alufólia alatt sütöttem 20 percig, majd a fólia nélkül addig, amíg szép pirosra nem sült a hús. Köretként krumplipüré kerülhet mellé.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila