Receptek
Könnyed nyári vacsi
A piacon és az üzletekben lépten-nyomon friss spárgával találkozhatunk. Ha egy könnyed nyáresti vacsorára vágyunk, egy kis tojás segítségével készíthetünk a friss zöldségből egy ízletes salátát is.
Spárgasaláta
Hozzávalók: 70 dkg spárga, 2 db keményre főzött tojás, 4 db retek, 4 szál újhagyma, 2 evőkanál fehérborecet, 3 evőkanál olíva olaj, 2 evőkanál aprított petrezselyem, ízlés szerint tengeri só és borsElkészítés: A spárgát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágva enyhén sós vízben 10-15 perc alatt készre főzzük. A tojást, a retket, az újhagymát apró darabokra vágjuk, majd a lecsöpögtetettspárgához adjuk. Az olivaolajat elkeverjük a fehérborecettel, ízesítjük sóval és borssal, majd az elkészült öntettel meglocsoljuk a salátánkat. Óvatosan összeforgatjuk, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és már tálalhatjuk is.
Ha elkészítette, ossza meg velem tapasztalatait az attila@halasmedia.hu címen!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila