Receptek
Koviubi
Ezekben a forró napokban jól esik az ételek mellé egy hűs, savanykás kiegészítő, ami ráadásul még egészséges is. Ez a magyarok egyik kedvenc nyári csemegéje, a kovászos uborka, amit én az alábbi módon szoktam elkészíteni, családom legnagyobb örömére.
Kovászos uborka
Hozzávalók: uborka, fokhagyma, kapor, szemes bors, só, rozskenyér (mindegyikből ízlés szerinti mennyiség)
Elkészítés: A közepes nagyságú uborkák két végét levágom, és hosszában behasítom. Üvegbe rakom, úgy hogy az uborkák közé kapor, fokhagyma, pár szem szemes bors is kerül. Meleg, sós vízzel felöntöm, a tetejére egy szelet rozskenyeret rakok. 3-4 nap alatt meleg helyen (napra kitéve) tartom. Amikor elkészült, a tetejéről a kenyérszeletet leveszem, és hűtőben tartom tovább. Aki szereti, a levét is megihatja, üdítő, egészséges ital.
Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre, s én közzétesszük itt, a Halasi Tükörben!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila