„Levelest” hozott a posta…
Receptek

„Levelest” hozott a posta…

A hónap ötödik hetében egy olyan ételt készítünk, mely egyaránt lehet vendégváró előétel, de uzsonnára, vacsorára is bátran családtagjaink elé tehetjük. Elkészítése nem sok időt vesz igénybe, az érte begyűjthető elismerés pedig már most garantált.

Sonkás-tojásos lepény

Hozzávaló: 1 csomag kész,  leveles tészta, 15 dkg rukkola, 10 dkg füstölt sajt, 5 tojás, 1.5 dl tejszín, só és frissen őrölt bors, fokhagyma, 15 dkg sonka

Elkészítés: Kiolajozok egy kisebb, kb. 20x30 centis kerámia sütőtálat vagy tepsit. Kinyújtom a leveles tésztát, és a tepsibe terítem, úgy, hogy pereme is legyen. A rukkolát  szűrőbe rakom,  és  forró vízzel leöntve leforrázom, alaposan lecsöpögtetem. Keverőtálba felütöm a tojásokat, hozzáadom a reszelt sajtot, beleöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, reszelt fokhagymával, szerecsendióval fűszerezem, majd az egészet alaposan elkeverem. A megszárított rukkolát a leveles tésztán elegyengetem, majd ráöntöm a sajtos keveréket. A lepényt megszórom a vékony csíkokra vágott szárított sonkával. 200 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütöm

Sok sikert kívánok a konyhában, az elkészített ételhez pedig jó étvágyat minden Olvasómnak!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Tuti siker

Tuti siker

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba