„Levelest” hozott a posta…
A hónap ötödik hetében egy olyan ételt készítünk, mely egyaránt lehet vendégváró előétel, de uzsonnára, vacsorára is bátran családtagjaink elé tehetjük. Elkészítése nem sok időt vesz igénybe, az érte begyűjthető elismerés pedig már most garantált.
Sonkás-tojásos lepény
Hozzávaló: 1 csomag kész, leveles tészta, 15 dkg rukkola, 10 dkg füstölt sajt, 5 tojás, 1.5 dl tejszín, só és frissen őrölt bors, fokhagyma, 15 dkg sonka
Elkészítés: Kiolajozok egy kisebb, kb. 20x30 centis kerámia sütőtálat vagy tepsit. Kinyújtom a leveles tésztát, és a tepsibe terítem, úgy, hogy pereme is legyen. A rukkolát szűrőbe rakom, és forró vízzel leöntve leforrázom, alaposan lecsöpögtetem. Keverőtálba felütöm a tojásokat, hozzáadom a reszelt sajtot, beleöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, reszelt fokhagymával, szerecsendióval fűszerezem, majd az egészet alaposan elkeverem. A megszárított rukkolát a leveles tésztán elegyengetem, majd ráöntöm a sajtos keveréket. A lepényt megszórom a vékony csíkokra vágott szárított sonkával. 200 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütöm
Sok sikert kívánok a konyhában, az elkészített ételhez pedig jó étvágyat minden Olvasómnak!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila