Receptek
Maci a tekercsben
Azért szeretem a tavaszt, mert ilyenkor érkeznek meg a friss, ropogós zöldségek. A medvehagyma szerintem még mindig egy méltatlanul mellőzött alapanyag a magyar konyhákban. Mostani ajánlatommal ez ellen szeretnék tenni.
Medvehagymás tekercs
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 5 dkg medvehagyma, 10 dkg sajt (reszelt), 5 dkg feta, 1 db tojás, 2 ek ketchup, só, őrölt bors
Elkészítés: A medvehagymát megmosom, lecsepegtetem, apróra vágom. A reszelt sajtból egy keveset félreteszek, a többit medvehagymával, a tojással és ketchuppal összekeverem, sózom és borsozom. A leveles tésztát kinyújtom, a töltelékkel megkenem, majd feltekerem. A rúdból 2-3 cm-es szeleteket vágok, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. A sütés vége felé megszórom a maradék reszelt sajttal. Sütési hőfok: 200°C
Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el e-mailben az attila@halasmedia.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila