Malacsült Írországból
Mindig nagy öröm számomra, ha az olvasók küldenek egyet kedvenc receptjeik közül. Most még különlegesebb a helyzet, hiszen Tóth Anikó nem Kiskunhalason, hanem Írországban él. Egy olyan étel leírását osztotta meg velem, ami gyakran kerül nála az asztalra.
Hozzávalók: malachús, só, bors, szalonna, bacon, hagyma, zöldpaprika paradicsom, savanyú uborka, konzervbab, tarhonya, burgonya
Elkészítés: A malachúst vékony szeletekre szelem, és sóval, borssal ízesítem. Lábasban fedő alatt puhára párolom, némi zsiradékon, apródonként kicsi víz hozzáadásával. Amikor megpuhult, melegen tartom a tálalásig. Eközben egy magas falú serpenyőben fehér szalonnát lepirítok, majd hozzáadok bacon szalonnát, karikára vágott hagymát, paradicsomot, paprikát. Sóval, borssal ízesítem, majd kicsi sülés után hozzáadom a karikára vágott savanyú uborkát és a konzerv vörös babot. Készre sütöm. Tarhonyát pirítok és puhára főzöm, valamint apró szemű krumplit héjában puhára főzöm, és forró zsiradékban héjastól pirosra sütöm. Azután már csak a tálalás marad hátra és a laktató étel elfogyasztása.
Válasszon Ön is egyet kedvenc ételei közül, küldje el a receptjét, valamint egy fotót a megtálalt finomságról, én pedig megmutatom weblapunk olvasóinak!Rita asszony