Meglepő feltét a tésztán
A spagetti gyors, olcsó és laktató étel. Most egy olyan verziót készítettem, ami bár első hallásra meglepő lehet, bátran merem ajánlani minden háziasszonynak.
Kelkáposztás-diós spagetti
Hozzávalók: 30 dkg spagetti (lehet teljes kiőrlésű), 15 dkg bacon, vagy füstölt császár, felkockázva, 1 fej közepes vöröshagyma vékonyra szeletelve, kb. 50 dkg kelkáposzta vékonyra szeletelve, 20 dkg sajt, durvára vágott pirított dió, petrezselyem, só, bors, olaj
Elkészítés: A tésztát lobogó, forró sós vízben kifőzöm. Egy vastag falú serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítok. Amikor szinte füstöl, zsiradék nélkül rádobom a szalonna kockákat, ropogós pirosra sütöm, majd kiszedem. Az edénybe 2-3 evőkanál olajat öntök, és amikor forró, belerakom a hagymát és kelkáposztát. Néhány percig pirítom, amíg kicsit összeesik, és a széle enyhén karamellizálódik. Sózom, borsozom. A leszűrt tésztához hozzákeverem a pirított kelkáposztát, és amíg forró, rárakom a sajtot, ami ráolvad. Végül összeforgatom a káposztás tésztával a szalonnát, a petrezselymet és a pirított diót. Még melegen tálaljuk!
Ne féljenek újítani a jól bevált recepteken, higgyék el, az ilyen újdonságokkal is sikert aratnak majd a családtagok körében!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila