Mennyei desszert
Az utóbbi hetekben a közösségi oldalakon rendre feltűnt ennek a süteménynek a receptje. Mivel korábban még nem készítettem ilyet, most úgy döntöttem, letesztelem. A családtagok imádták, úgyhogy bátran osztom meg önökkel is a receptjét.
Jóság szelet
Hozzávalók: 2 csomag leveles tészta (50 dkg)
A meggyes krémhez: 1 üveg meggybefőtt, 8 evőkanál búzadara, 3 evőkanál cukor
A vaníliás krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 8 dl tej, 25 dkg margarin, 5 dl tejszín
Elkészítés: Az egyik leveles tésztát formára (25x35 cm-es re) nyújtjuk, majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük pár perc alatt, kb. 180°C-on. A másikat is kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, úgy sütjük meg. A meggyes krémhez a meggybefőtt levében a 8 evőkanál búzadarát 3 evőkanál cukorral megfőzzük. A meggyet apróra vágjuk, és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra. A vaníliás krémhez 2 csomag vaníliás pudingport, 3 evőkanál cukorral, 8 dl tejjel megfőzzük, majd ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre. 0,5 liter habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a négyzetekre vágott lapokkal. Hűtőben pihentetjük. Másnap az igazi, akkora szépen összeáll, könnyebben szeletelhető. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Ugye, milyen gyorsan elkészül ez a desszert? Kellemes időtöltést kívánok a konyhában mindenkinek!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila