Mentes kakaós csiga Dorkától
A kakaós csigát sokan szeretik reggelire fogyasztani. Mivel Barcsik Dorka nem találta meg a boltokban a gluténmentes változatát, nekilátott otthon a saját verzióját elkészíteni.
Mentes kakaós csiga
Hozzávalók:
Tésztához: 250 g gluténmentes Schär „B” kenyérliszt, 1 csipet só, 1 tojás, 50 g cukor, 4 g porélesztő, 150 ml laktózmentes tej, 2 tk. olaj
Töltelékhez: 130 g laktózmentes mascarpone, 25 g cukrozatlan kakaópor, 75 g porcukor, 2tk. laktózmentes tej
Elkészítése: A langyos tejben elkeverjük a porélesztőt, száraz meleg helyen letakarva megvárjuk, míg felfut. A lisztet elkeverjük a csipet sóval, cukorral, hozzáadjuk a tojást, az olajat és végül a felfutott élesztős tejet. Alaposan összegyúrjuk és letakarva 30 percig kelesztjük a tésztát. Eközben a mascarponet elkezdjük egy nagyobbacska tálban elkeverni a cukorral, a kakaóporral és a kevés tejjel, míg egy egynemű krémet nem kapunk. A megkelt tésztánkat olajozott felületen picit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk. Megkenjük a kakaós krémmel, feltekerjük és szeleteket vágunk belőle. A kis csigáinkat kivajazott tepsire helyezzük, és 175°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütés funkción 15-20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.