Milánói sertésborda
Receptek

Milánói sertésborda

A milánói makaróni finom és népszerű étel. A rántott hús még ettől is közkedveltebb eledel Magyarországon. Na, és mi a helyzet, ha ezeket egyszerre, egy tálban tesszük az asztalra? Az eredményt most megosztom Olvasóimmal.

Milánói sertésborda

Hozzávalók:
30 dkg gomba, 20 dkg sonka, 20 dkg trappista sajt, 50 dkg makaróni vagy  spagetti, 3 dkg vaj, 1 db vörös hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 db sűrített paradicsom, 1 db  konzerv  hámozott paradicsom, ízlés szerint só, olívabogyó, oregánó, bazsalikom, kakukkfű.

Elkészítés: 60 dkg sertéskarajt bepanírozok és kisütöm. A tésztát sós vízben kifőzöm és leszűröm. Apróra vágom a  hagymát, olívaolajon megpirítom, rárakom a sonkát és a gombát, megdinsztelem, és hozzáadom az olívabogyót,  a hámozott paradicsomot és a sűrített paradicsomot. Közben sózom, borsozom, megszórom oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel. Készre főzöm,  összeforgatom a tésztával, és reszelt sajttal megszórva forró sütőbe rakom. 10 perc alatt megsül,  a húst a tészta tetejére rakva tálalom.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult elkészíteni ezt a finomságot? Kellemes időtöltést kívánok a konyhában, egy hét múlva egy zöldséges étellel folytatom áprilisi menüsoromat.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tuti siker

Tuti siker