Minden sárga benne
Sajnos vége a nyárnak, de az év legmelegebb hónapjainak ízvilágát azért vissza tudjuk idézni akár ősszel, télen is. Mostani ajánlatom onnan kapta a nevét, mert a legtöbb belekerülő hozzávaló sárga színű.
Napsugaras raguleves
Hozzávalók: 500 g kockázott hús, 2 db nagyobb sárgarépa, 2 db közepes édesburgonya, 2 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 240 g csemegekukorica, 2 evőkanál étolaj, 2 teáskanál currypor, ízlés szerint só, fehérbors, 2 dl főzőtejszín, 2 kanál liszt
Elkészítés: A felkockázott vöröshagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azt is megfuttatjuk, majd beletesszük a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát. Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel. Puhára pároljuk. A főzőtejszínt simára keverjük a liszttel, majd a levesből - fokozatosan - kb. 1 merőkanálnyit is hozzákeverünk, végül az egészet beleöntjük a fazékba. Beletesszük a konzerv csemegekukoricát is és még kb. 4-5 percig főzzük. Ízlés szerint, tálaláskor pár csepp citromlevet is csepegtethetünk bele.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila