Modern zöldborsóleves
A klasszikus verziót minden háziasszony jól ismeri. De mi a helyzet, ha picit újítani szeretnénk? Erre az esetre itt ez a fantasztikus recept, ami kellőképpen megbolondítja a hagyományos borsóleves fogalmát.
Joghurtos-mentás zöldborsó krémleves
Hozzávalók: 0.5 kg zöldborsó, 6 dl zöldség alaplé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl joghurt, 1 csomó mentalevél, 1 csomó petrezselyem, só, bors
Elkészítése: A zöldség alaplét felforraljuk egy fej finomra vágott vöröshagymával és két gerezd apróra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a zöldborsót és nagyjából 5 percig tovább forraljuk. Ezt követően, beleöntjük a joghurtot, megborsozzuk, megsózzuk, beleszórjuk az apróra felvágott mentalevelet, a szintén felaprított petrezselyem zöldet és az egészet összeturmixoljuk. Akár melegen, akár lehűtve tálaljuk, a siker szinte garantált.
Dolgozzon át Ön is egy jól ismert receptet saját ízlése szerint, majd küldje el tapasztalatait egy ételfotó kíséretében a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre! Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila