Muffin tepsiben
E heti sütim tésztájából akár muffint, akár tepsis édességet is készíthetünk. Formától függetlenül a siker garantált.
Rigó Jancsi
Hozzávalók: 6 db tojás, 6 evőkanál cukor, 6 dkg liszt, 3 evőkanál kakaópor, baracklekvár
A mázhoz: 10 dkg csokoládé, 2 evőkanál vaj vagy margarin
A krémhez: 2 dl tejszínhab, 5 dkg tejcsokoládé
Elkészítés: Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral. Hozzáadom a lisztet és a kakaót. A muffinformát olajjal kikenem, és bele adagolom a masszát 2/3 részig, mert sülés közben megnő. Előmelegített sütőbe (180 fok) megsütöm kb. 15 perc alatt. A tejszínt kemény habbá verem, hozzákeverem az olvasztott csokoládét, majd hűtőbe rakom. A csokimázhoz valókat vízgőz felett felolvasztom, és a kihűlt muffinok tetejét belemártom. Amikor megszilárdult a csokoládé, kettévágom a muffinokat, mindegyiket megkenem baracklekvárral, a krémmel, majd visszarakom a tetejét. Ezt a sütit én most tepsiben sütöttem meg. (a leírt mennyiség egy 20 ×30 cm-es tepsihez elég.)
Kedves Háziasszonyok! Irány a konyha, sok sikert kívánok a sütéshez!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila