Nem csak a káposzta tölthető
Receptek

Nem csak a káposzta tölthető

Családunk Szabolcsból származik, ott a káposzta mellett nagy hagyománya van a töltött tormalevélnek is. Elsőre talán meglepőnek tűnhet az étel ötlete, de higgyék el, ennél finomabbat álmodni sem lehetne.

Töltött tormalevél

Hozzávalók: tormalevél, 30 dkg kukoricadara (lehet rizs is), 2 fej vöröshagyma, ételízesítő, só, bors, fok­hagyma, csípős paprika, 2 db sűrített paradicsom, őrölt pirospaprika, olaj, ecet, 1 kg darált hús, 1 db zöldpaprika

Elkészítés: A zsenge tormaleveleket forró vízben pár perc alatt, 1 dl ecettel megabárolom. Addig hagyom az ecetes lében, amíg kihűl. A kukoricadarát hozzáadom a darált húshoz, és összekeverem az apróra vágott hagymával, csípős paprikával és fokhagymával. Sóval, borssal, őrölt paprikával, vegetával ízesítem, majd annyi olajat öntök rá, hogy ne legyen száraz a töltelék. Ezután a  tormalevélbe göngyölöm a tölteléket.  Fazékba rakom, és annyi vizet engedek rá, hogy ellepje. Miután felforrt, hozzáadom a vízzel hígított sűrített paradicsomot, és lassú tűzön  készre főzöm.

Ha elkészítette, ossza meg velem tapasztalatait az attila@halasmedia.hu címen!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol