Nem csak a káposzta tölthető
Családunk Szabolcsból származik, ott a káposzta mellett nagy hagyománya van a töltött tormalevélnek is. Elsőre talán meglepőnek tűnhet az étel ötlete, de higgyék el, ennél finomabbat álmodni sem lehetne.
Töltött tormalevél
Hozzávalók: tormalevél, 30 dkg kukoricadara (lehet rizs is), 2 fej vöröshagyma, ételízesítő, só, bors, fokhagyma, csípős paprika, 2 db sűrített paradicsom, őrölt pirospaprika, olaj, ecet, 1 kg darált hús, 1 db zöldpaprika
Elkészítés: A zsenge tormaleveleket forró vízben pár perc alatt, 1 dl ecettel megabárolom. Addig hagyom az ecetes lében, amíg kihűl. A kukoricadarát hozzáadom a darált húshoz, és összekeverem az apróra vágott hagymával, csípős paprikával és fokhagymával. Sóval, borssal, őrölt paprikával, vegetával ízesítem, majd annyi olajat öntök rá, hogy ne legyen száraz a töltelék. Ezután a tormalevélbe göngyölöm a tölteléket. Fazékba rakom, és annyi vizet engedek rá, hogy ellepje. Miután felforrt, hozzáadom a vízzel hígított sűrített paradicsomot, és lassú tűzön készre főzöm.
Ha elkészítette, ossza meg velem tapasztalatait az attila@halasmedia.hu címen!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila