Nemcsak pincében készíthető…
Receptek

Nemcsak pincében készíthető…

Elő a bográcsot, dobjunk bele többféle húst, de a krumpli se maradjon ki! Máris elárulom, hogyan készíthető olyan pincepörkölt, amitől a tíz ujjukat is megnyalják majd a vendégek.

Pincepörkölt bográcsban

Hozzávalók: 2 ujjnyi vastag szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db paprika, 1 db nagyobb paradicsom, 1 csapott tk édes fűszerpaprika, 1 csapott tk csípős paprika, 1 csapott tk füstölt paprika, 400 g marhahús, 200 ml vörösbor, só, bors, 2 - 3 db babérlevél, 1 nagy csipet majoranna, 1 mk fűszerkömény, 400 g bőrös csülök, 3 nagyobb burgonya

Elkészítés: A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és elkezdjük lepirítani. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és a sülő szalonnára dobjuk. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk, majd mehetnek az ételbe. Utána a fűszerpaprikák következnek, jöhet egy alapos keverés, majd kevés vízzel felöntjük az alapot. A marhahúst kockákra vágjuk és beledobjuk a bográcsba. Jó alaposan sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát, fűszerköményt és felöntjük kb. 150 ml vízzel és időnként átkevergetve főzzük kb. 2 órán át a pörköltet.  Ennyi idő alatt sokat fog párologni a folyadéktartalma, amit vörösborral és vízzel pótolunk. 2 óra elteltével mehet bele a feldarabolt csülök is, amivel még 30 percig főzzük a pörköltet. Ezután hozzádobjuk a kockákra vágott burgonyát, átkeverjük és hagyjuk, hogy az is megfőjön, ami kb. újabb 30 percig tart. Jöhet a tálalás! A pörkölt mellé mehet egy nagy szelet puha, friss kenyér és már ehetjük is!

Jó étvágyat kívánok! Várom az Ön kedvenc receptjeit is a szori.attila@halasmedia.hu címre.

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

eredeti recept: Street Kitchen

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel