Nyári kanalaznivaló
Nem is tudok jobbat elképzelni egy tál olyan levesnél, amiben ott sorakoznak a friss, szezonális zöldségek. Vitaminforrásnak és éhségcsillapítónak sem utolsó a …
Zöldségleves sajtgaluskával
Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis fej zeller, 1 húsleveskocka, pár szem bimbóskel, pár karfiolrózsa, zöldbab, zöldborsó
A galuskához: 1 tojás, 3 ek búzadara, 2 natúr háromszög sajt
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, vízbe teszem a leveskockákkal együtt, majd puhulásig főzöm. Közben elkészítem a galuskát. A tojásokat felverem, villával belenyomkodom a sajtot, és addig kevergetem, amíg teljesen összeolvad. Ekkor belekeverem a búzadarát. Néhány percig hagyom pihenni, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, teáskanállal a levesbe szaggatom. Pár percig lassú tűzön főzöm, majd elzárom a tűzhelyet, és lefedve még 5 percig hagyom párolódni.
Kellemes időöltést kívánok a konyhában valamennyi olvasómnak!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila