Panni ínyenc vacsorája
Egyre több olvasónk dönt úgy, hogy megosztják velem, lapunkon keresztül pedig a halasi és környékbeli háziasszonyokkal egy-egy kedvenc fogását. Ezen a héten Szarvas Pannitól kaptunk egy remek vacsoratippet.
„Kentucky" garnéla, medvehagymás krumplival
Hozzávalók: olívaolaj, 1 csomag fagyasztott garnéla, méz, 1 citrom, Kentucky fűszerkeverék, só, bors, 2-3 szem krumpli, medvehagyma (szárított vagy friss), 1 padlizsán, 7-8 szem koktélparadicsom, zöld hegyes erős paprika, zöldfűszerek, főtt kukorica, chili pehely
Elkészítés: A krumplit hámozzuk meg, vágjuk cikkelyekre, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a medvehagymával, sózzuk, és forgassuk össze. Fedjük le a tepsit alufóliával, és helyezzük előmelegített 200 °C-os sütőbe. 6-7 percenként forgassuk meg a krumplikat, hogy megelőzzük a leragadást. Ha megpuhult, vegyük le a tepsiről a fóliát, és néhány percenkét átforgatva süssük a krumplit, amíg aranybarna nem lesz. Hámozzuk meg a padlizsánt, kockázzuk fel, majd pirítsuk le olívaolajon. Amikor kezd összeesni, adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, és 4-5 karika erős paprikát. Ízlés szerint fűszerezzük be, majd miután a ragu összefőtt, vegyük le a tűzről és hűtsük ki. A főtt kukoricát törjük félbe, majd olívaolajon, egy kis sóval és chili pehellyel pirítsuk addig, amíg barna kérget nem kezdenek kapni a szemek. Ha kivettük a serpenyőből, a maradék chilis olajban kezdjük el pirítani a rákot is. Ha elkezdett fehéredni, ízesítsük egy nagy kanál mézzel, és a Kentucky fűszerkeverékkel, végül facsarjuk bele egy citrom levét.
Fotó: Csóti Gábor