Profi sajttál házilag
Éttermekben gyakran szolgálnak fel különféle sajtokból összeállítást előétel gyanánt. Úgy döntöttem, kikísérletezem, otthon hogyan valósítható meg ez a látványos finomság. Örömmel jelentem, a megoldás egyszerű és gyors.
Téliszalámis sajttekercs
Hozzávalók: 40 dkg trappista sajt, 20 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, 10 dkg téliszalámi, 2 db tojás, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, olívabogyó,
Elkészítés: A vajat kikeverem simára a krémsajttal. A két főtt tojást
villával összetöröm, a téliszalámit apróra feldarabolom. A kikevert vajhoz és krémsajthoz adom a tojást, az aprított téliszalámit, a kanál mustárt és megsózom, borsozom. A sajtot egy darabban megolvasztom a „mikróban”, addig, amíg formálható puha lesz. Akkor kinyújtom, rákenem a szalámis keveréket, a közepére egy sor olívabogyót rakok. Feltekerem, és egy pár órára hűtőbe teszem. Elkészítem a tálat: A rukkolát megmosom, jól lecsepegtetem. Megsózom, borsozom és frissen csavart citromlével ízesítem. A tálra halmozom a salátát, tetejére sorakoztatom a felszeletelt sajtot.
Lepje meg Ön is vendégeit ezzel a különleges előétellel! Higgye el, osztatlan sikert arat majd az asztaltársaságnál a profikat is meghazudtoló sajttállal.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila