Rántott husi Hellászból
Ha nem szeretnénk, hogy a család megunja az étkezőasztalra hétről-hétre visszatérő rántott húst, variáljuk bátran néhány extra hozzávalóval. Ezúttal egy Görögországban nagy népszerűségnek örvendő kiegészítőt választottam...a siker nem maradt el.
Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, snidling, 1-2 gerezd fokhagyma, 15 dkg feta- és bármilyen natúr kenhető sajt, só, őrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez étolaj
Elkészítés: A csirkemelleket középen szétnyitom és kiklopfolom. Enyhén megsózom, de vigyázzunk, mert a feta is sós, majd megszórom fehér borssal. A fetát villával összetöröm a krémsajttal, és simára keverem. Apróra vágom a snidlinget, lereszelem a fokhagymát, és a sajthoz adom. A töltelékből rakok a csirkemell szeletek egyik oldalára, majd ráhajtom a másik felét. A szokásos módon bepanírozom. Hústűvel összeszúrom, és olajban kisütöm. Ugyanezt a csirkemell helyett karajjal is készíthetjük.
Tartsanak velem egy hét múlva is, hiszen újabb finomsággal érkezem majd itt, a Halasi Tükör gasztronómiai rovatában.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila