Rántott husi Hellászból
Receptek

Rántott husi Hellászból

Ha nem szeretnénk, hogy a család megunja az étkezőasztalra hétről-hétre visszatérő rántott húst, variáljuk bátran néhány extra hozzávalóval. Ezúttal egy Görögországban nagy népszerűségnek örvendő kiegészítőt választottam...a siker nem maradt el.

Fetával töltött csirkemell

Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, snidling, 1-2 gerezd fokhagyma, 15 dkg feta- és bármilyen natúr kenhető sajt, só, őrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez étolaj

Elkészítés: A csirkemelleket középen szétnyitom és kiklopfolom. Enyhén megsózom, de vigyázzunk, mert a feta is sós, majd megszórom  fehér borssal. A fetát villával összetöröm a krémsajttal, és simára keverem. Apróra vágom a snidlinget, lereszelem a fokhagymát, és a sajthoz adom. A töltelékből rakok a csirkemell szeletek egyik oldalára, majd ráhajtom a másik felét. A szokásos módon bepanírozom. Hústűvel összeszúrom, és olajban kisütöm. Ugyanezt a csirkemell helyett karajjal is készíthetjük.

Tartsanak velem egy hét múlva is, hiszen újabb finomsággal érkezem majd itt, a Halasi Tükör gasztronómiai rovatában.

Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Tuti siker

Tuti siker