Kalóriabomba
Eltelt a Húsvét, és még mindig nincs elegünk a kalóriadús fehérjebombákból? Nos, akkor e heti receptem garantáltan kielégíti az ínyencek igényeit.
Sülthús „feketeerdő módra”
Hozzávalók: 6 szelet karaj, 10 dkg sonka, 10 dkg sajt (lehet füstölt is), 10 dkg gomba, fokhagyma, zöldpaprika
Elkészítés: A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, majd forró olajban mindkét oldalát hirtelen elősütöm. Amikor megsült, kicsi vizet öntök alá, és megpárolom. Amikor elég puha lesz, kiolajozott jénaiba sorakoztatom a szeleteket, fokhagymát reszelek rá, a tetejére kerül egy szelet sonka, a sonkára gomba, a gombára sajt. Körberakom zöldpaprika szeletekkel, és közepesen meleg sütőben összesütöm, addig, amíg a sajt teteje pirulni kezd. Zöldsalátával a legfinomabb.
Hogy ne terheljük le túlságosan gyomrunkat, egy hét múlva egy könnyed, zöldséges spagettivel készülök! Addig is sok sikert kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila