Zöld és barna
Nem árt néha félretenni a zsíros, nehéz ételeket, és keresni valami könnyed, kímélő fogást. Ezen a héten egy olyan egytálételt ajánlok Olvasóim figyelmébe, ami garantáltan nagy sikert arat majd az ebédlőasztaloknál.
Zöldséges barnarizs
Hozzávalók: 2 bögre rizs, 30 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 20 dkg spenót, 20 dkg gomba, 1 szál póréhagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, szójaszósz, vaj
Elkészítés: A rizst olajon megfuttatom kis petrezselyemzölddel, majd felöntöm dupla annyi vízzel, sózom és puhára főzöm. A karikára vágott pórét a felkockázott paprikát, a felnegyedelt gombát olajon megpirítom. A karfiolt és a brokkolit sós vízben puhára párolom. A spenótot leforrázom, apróra feldarabolom és összekeverem az összetört fokhagymával. Kivajazok egy jénait belerakom a rizs felét. Erre rakom a fokhagymás spenótot, majd a megfőtt karfiolt brokkolit, és a megpirított zöldségeket vegyesen elrendezve. A zöldségeket borsozom és ízesítem a szójaszósszal. A tetejére kerül a rizs másik fele és 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt összesütöm.
Zöld is, barna is, finom is, egészséges is, mi kellhet még? Egy lelkes háziasszony, aki elkészíti családjának ezt az ízletes egytálételt. Jó étvágyat kívánok!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila