Rita asszony speciális halloweeni ízvarázslata
Idén sem múlhat el a Halloween anélkül, hogy készítenék valami "extrán borzalmas" finomságot. Ezúttal egy tortát sütöttem, amit díszítése miatt máskor szinte nem is ajánlott az ebédlőasztalra tenni.
Halloween torta
Hozzávalók:
Piskótához: 5 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl olaj, 5 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor
Krémhez: 2 vaníliás pudingpor, margarin, cukor, 6 dl tej
Elkészítés:
Vakondtúrás tortát sütöttem, melynek alapja egy csokis tortalap. Amikor kihűlt a tészta, a belsejét kanállal kiszedtem úgy, hogy karimája maradjon. Hosszába kettévágott banánokat a domború felével felfelé belesorakoztattam a mélyedésbe. Majd kihűlt, pudingból főzött vaníliás krémet púpoztam a tetejére. A kiszedett morzsával borítottam be, s díszítettem halloweeni gumicukrokkal (pók, giliszta).
Első ránézésre eléggé horrorisztikus ez a torta, de higgyék el, az íze felülmúlhatatlan. Jó ügyködést kívánok a konyhában!
Rita asszony
fotó: Szőri Attila