Spagetti, de még milyen!
A tésztaételek örök kedvencek. Szinte bármit rátehetünk, bármivel ízesíthetjük. Gyorsan elkészíthetők, és még a pénztárcánkat is kímélik. Ezúttal a spagettire esett a választásom, de talán már mondanom sem kell, hogy nem a „hagyományos verziót” készítettem.
Sonkás-gombás rakott spagetti
Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, étolaj, 40 dkg füstölt sonka, 1 kis üveg champion gomba, 50 dkg spagetti tészta, 175 g tejföl, 2 dl főzőtejszín, 5 db tojás, 30 dkg reszelt sajt, bors
Elkészítés: A hagymákat kockákra vágva zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, tovább pirítjuk, majd beletesszük az apróra szeletelt gombát, lesütjük. Beleöntjük egy tepsibe. A tésztát előírás szerint megfőzzük. Leszűrjük, és összekeverjük a sonkás-gombával. Reszelt sajttal megszórjuk. Felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt és a főzőtejszínt, fűszerezzük. Ráöntjük a tésztára, és pirosra sütjük.
Ugye, milyen gyorsan, egyszerűen készíthetünk egy finom fogást a családnak? Ha önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el az attila@halasmedia.hu címre a leírást, s osszon meg velem, valamint az olvasókkal egy saját specialitást!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila
{facebookpopup}