Spagetti, de még milyen!
Receptek

Spagetti, de még milyen!

A tésztaételek örök kedvencek. Szinte bármit rátehetünk, bármivel ízesíthetjük. Gyorsan elkészíthetők, és még a pénztárcánkat is kímélik. Ezúttal a spagettire esett a választásom, de talán már mondanom sem kell, hogy nem a „hagyományos verziót” készítettem.

Sonkás-gombás rakott spagetti

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, étolaj, 40 dkg füstölt sonka, 1 kis üveg champion gomba, 50 dkg spagetti tészta, 175 g tejföl, 2 dl főzőtejszín, 5 db tojás, 30 dkg reszelt sajt, bors

Elkészítés: A hagymákat kockákra vágva zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, tovább pirítjuk, majd beletesszük az apróra szeletelt gombát, lesütjük. Beleöntjük egy tepsibe. A tésztát előírás szerint megfőzzük. Leszűrjük, és összekeverjük a sonkás-gombával. Reszelt sajttal megszórjuk. Felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt és a főzőtejszínt, fűszerezzük. Ráöntjük a tésztára, és pirosra sütjük.

Ugye, milyen gyorsan, egyszerűen készíthetünk egy finom fogást a családnak? Ha önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el az attila@halasmedia.hu címre a leírást, s osszon meg velem, valamint az olvasókkal egy saját specialitást!

Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

{facebookpopup}

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel