Spenótba öltöztetett hal
Receptek

Spenótba öltöztetett hal

A nyári kánikulában igazán jól esik elfogyasztani a hűs konyhában egy könnyed, halból készített ételt. A most bemutatott receptet bárki könnyedén és gyorsan a családi asztalra varázsolhatja. 

Csőben sült spenótos hal 

Hozzávalók: 20dkg  spenót, 4  szelet pangasius vagy más fagyasztott hal, 20 dkg mozzarella, 3 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 2 db tojás, 3 dl tejföl, só, bors, petrezselyem, kapor, 1-2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál vaj

Elkészítés: A megmosott spenótot az étolajon megpárolom, sóval, borssal és fokhagymával ízesítem. Egy kivajazott jénaiba rakok 2 db   halszeletet. Megsózom, elosztom rajta a spenótot és a felkarikázott paradicsomot. Betakarom a halfilé maradékával, és a tetejét megszórom a vékonyra karikázott hagymával. A tejfölt kikeverem a kettő egész tojással, picit sózom, borsozom, belereszelem a sajtot, hozzáadom  az aprított kaprot és petrezselymet.
Ezzel az öntettel meglocsolva kerül a sütőbe, addig sütöm, míg szép aranyszínű nem lesz.

Ezzel a halétellel augusztusi menüsorom végére értem. Folytatás egy hét múlva. Sok sikert kívánok a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

 

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk