Spenótba öltöztetett hal
A nyári kánikulában igazán jól esik elfogyasztani a hűs konyhában egy könnyed, halból készített ételt. A most bemutatott receptet bárki könnyedén és gyorsan a családi asztalra varázsolhatja.
Csőben sült spenótos hal
Hozzávalók: 20dkg spenót, 4 szelet pangasius vagy más fagyasztott hal, 20 dkg mozzarella, 3 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 2 db tojás, 3 dl tejföl, só, bors, petrezselyem, kapor, 1-2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál vaj
Elkészítés: A megmosott spenótot az étolajon megpárolom, sóval, borssal és fokhagymával ízesítem. Egy kivajazott jénaiba rakok 2 db halszeletet. Megsózom, elosztom rajta a spenótot és a felkarikázott paradicsomot. Betakarom a halfilé maradékával, és a tetejét megszórom a vékonyra karikázott hagymával. A tejfölt kikeverem a kettő egész tojással, picit sózom, borsozom, belereszelem a sajtot, hozzáadom az aprított kaprot és petrezselymet.
Ezzel az öntettel meglocsolva kerül a sütőbe, addig sütöm, míg szép aranyszínű nem lesz.
Ezzel a halétellel augusztusi menüsorom végére értem. Folytatás egy hét múlva. Sok sikert kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila