Szedjük le, töltsük meg!
A kertekben nőnek a tormalevelek, ilyenkor lehet elkészíteni ezt a Szabolcs-megyében oly népszerű finomságot.
Töltött tormalevél
Hozzávalók:1 kg darált hús, 50 dkg rizs, 2 doboz sűrített paradicsom, tormalevél, 2 fej vöröshagyma, ételízesítő, bors ízlés szerint, fokhagyma ízlés szerint, csípős paprika ízlés szerint, őrölt pirospaprika, olaj, ecet, 1 zöldpaparika
Elkészítés: A zsenge tormaleveleket forró ecetes vízben megabálom. A leveleket addig hagyom a lében, amíg a tölteléket összeállítom. A hagymákat apróra vágva megdinszteltem kevés olajon. A megmosott rizst hozzáadom a darált húshoz és összekeverem a dinsztelt hagymával, majd az apróra vágott zöldpaprikával és csípős paprikával. Ízesítem sóval, borssal, őrölt paprikával, ételízesítővel. Annyi étolajat öntök rá, hogy ne legyen száraz. A vastagabb ereket ledarabolom a tormalevélről, majd belegöngyölöm a tölteléket. Fazékba sorakoztatom, és annyi vizet engedek rá, hogy ellepje a „töltikéket”. Amikor felforrt, hozzáadom a sűrített paradicsomot és lassú tűzön készre főzöm.
Egy hét múlva egy újabb finomságot ajánlok Önöknek, addig is várom kedvenc receptjeiket a szori.attila@halasmedia.hu e-mailre.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila