Tartalmas egytálétel
Kollégámtól, Tibortól hallottam először erről a kiadós, laktató magyar ételről. Tapasztalatból mondom, ha elkészítjük, a férfiak garantáltan repetázni fognak belőle odahaza.
Lucskos káposzta
Hozzávalók: 60 dkg fejes káposzta, 50 dkg sertéshús, 30 dkg füstölt hús, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 csokor kapor, egy-két szál borsikafű, só, bors, paprika, paradicsom
Rántás: olaj, liszt, pirospaprika, ecet, ízlés szerint
Tálaláshoz tejföl
Elkészítés: A finomra vágott hagymát megfuttatom egy kevés olajon az összenyomott fokhagymával együtt, hozzáadom a kockára vágott húsokat. Kevergetem, amíg a hús ki nem fehéredik, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózom, borsozom, darabolok bele paprikát, paradicsomot, és addig főzöm, amíg a hús félig megpuhul, ezután hozzáadom a kockára vágott káposztát, a kaprot és a borsikafüvet. Amikor minden megfőtt, berántom (lehet ecettel is ízesíteni), én tálaláskor tejfölt is adtam hozzá.
Sok sikert kívánok a konyhában minden kedves olvasómnak!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila