Tartalmas egytálétel
Receptek

Tartalmas egytálétel

Kollégámtól, Tibortól hallottam először erről a kiadós, laktató magyar ételről. Tapasztalatból mondom, ha elkészítjük, a férfiak garantáltan repetázni fognak belőle odahaza.  

Lucskos káposzta

Hozzávalók: 60 dkg fejes káposzta, 50 dkg sertéshús, 30 dkg füstölt hús, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 csokor kapor, egy-két szál borsikafű, só, bors, paprika, paradicsom

Rántás: olaj, liszt, pirospaprika, ecet, ízlés szerint
Tálaláshoz tejföl

Elkészítés: A finomra  vágott hagymát megfuttatom egy kevés olajon az összenyomott fokhagymával együtt, hozzáadom a  kockára vágott húsokat. Kevergetem, amíg a hús ki nem fehéredik,  felöntöm annyi vízzel, hogy  éppen ellepje. Sózom, borsozom, darabolok bele paprikát, paradicsomot, és addig főzöm, amíg a hús félig megpuhul, ezután hozzáadom  a kockára vágott káposztát, a kaprot és a borsikafüvet. Amikor minden megfőtt, berántom (lehet ecettel is ízesíteni), én tálaláskor tejfölt is adtam hozzá.

Sok sikert kívánok a konyhában minden kedves olvasómnak!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel